Our Work

HealthZone Wellness Center

Back to List

Project description

The St. Francis Health System underwent a major renovation of their 63,000 square foot hospital-wellness center. Beginning with a facility analysis and master plan with Fabiano Designs, the project encompasses the majority of the existing facility including the redesign of the entry, check-in and café, and the reorganization and revamp of the main locker rooms and aquatic locker rooms. Also, child care is expanded and improved along with the addition of community health classroom space and teaching kitchen to promote health and wellness.

The existing fitness programming is enhanced by the addition of one new mezzanine housing a new large group exercise room and another mezzanine for increased cardio. Additionally, the reconfiguring allowed for the creation of dedicated yoga, spinning and pilates studios, and an aquatic connector. The renovated facility now offers its members a higher level of access to health and wellness in a fully modernized environment.

Location